Vård & Hälsa

Vad är egentligen en e-cigarett?

En e-cigarett, eller elektrisk cigarett som den även kallas för, är en batteridriven apparat som har ett batteri, en förångare samt en patronkammare som innehåller vatten. E-cigaretter finns både med och utan det beroendeframkallande ämnet nikotin, som förvaras med vattnet. E-cigaretter påminner mycket om vanliga cigaretter och den traditionella smaken av cigarettillbehören tobak finns i e-cigaretter vid önskemål.

Varje individ kan välja vilken smak han eller hon önskar och har möjligheten att röka var som helst, med tanke på att eciggen inte innehåller traditionell rök, utan använder endast vatten vilket förvandlas till ånga. När personen inhalerar skapas vattenånga med realistisk rök. Dock anses röken vara ofarlig, eftersom vattenångan försvinner lika snabbt som den kommer. Det bästa med e-cigaretter är att personen inte behöver oroa sig för onödig tobaksdoft som sätter sig i tröjan, håret eller inredningen. Istället sprider den en behaglig doft som anses vara lugnande.

El-cigarett och hälsan.

Är e-cigg bra eller dålig? En person behöver nödvändigtvis inte tillsätta nikotin i e-cigarett, vilket rekommenderas för optimal hälsa. Tänk på att det är mycket nyttigare att använda e cigg jämfört med vanliga. Förutom detta anses dom ha en god effekt på hälsan, med tanke på att man blir piggare och gladare. Fördelen med elektriska cigaretter är möjligheten att välja smak beroende på humöret och lusten. Röken som skapas vid förångning av aromämnen, som är godkända av livsmedelsverket, är ofarlig. Man kan även tillägga att samma aromämnen används även inom teatern. Därmed finns inga identifierade hälsorisker med användning av nikotinfria e-cigg.

Röka elektriska cigaretter när man är gravid.
Idag har forskarna inte identifierat hälsorisker med användning av nikotinfria el-cigaretter när man är gravid, så länge vätskan i el-cigaretten inte innehåller nikotin.

Köp e cigaretter enkelt och snabbt online.
Idag kan du enkelt köpa e-cigg med valfri smak och styrka hos många webbshopar på nätet.

Vård & Hälsa

Bra använda en andningsmask

En andningsmask kan vara bra att använda då du ska göra vissa renoveringar eller inom vissa yrken. Om du vill, köp en andningsmask hos Leif Arvidsson AB. Där finns det flera olika andningsskydd och friskluftsmasker att välja mellan. Det är viktigt att ha på sig skydd om man jobbar med ämnen som inte är bra att andas in. Det kan därmed vara bra att ha på sig en sådan mask om du jobbar med lösningsmedel eller om du ofta är på platser där det finns mycket damm. Även du som sanerar olika saker bör ha på dig en mask av något slag. Andningsmasker finns i olika varianter så som enklare modeller som är för engångsbruk så väl som det finns halvmasker och fläktassisterade friskluftsmasker. Vad du behöver, det beror på vad du ska ha den till.

Satsa på rätt sorts andningsskydd

Om du jobbar med ämnen som är farliga att andas in, köp en andningsmask så att du kan skydda dig mot det. Det finns flera bra varianter att välja på hos Leif Arvidsson AB. En av modellerna är en mask med friskluftsfläkt som ger dig ett mycket bra skydd, så väl som den är mycket bekväm att bära. Det finns även halvmasker som även de har bra funktioner och är billigare, men de är inte lika bekväma. Om du vill veta mer om de olika andningsskydden som finns, så kan du besöka hemsidan som Leif Arvidsson AB har. Detta företag har även en mängd andra bra produkter du kan ha behov av i det du ska jobba med.

Vård & Hälsa

Behöver du ett behandlingshem för psykisk ohälsa?

Letar du efter ett bra behandlingshem för psykisk ohälsa? Det finns ett behandlingshem för psykisk ohälsa via Curmitisgruppen. Bland annat har de både utredning och behandling. De erbjuder bland annat Psykoterapeutisk-behandling så som KBT och DBT. De har även social färdighetsträning, miljöterapeutiskt arbete, motiverande samtal, traumastödjande omhändertagande och en hel del annat. De kan genomföra strukturerade hela barn- och ungdomspsykiatriska utredningar. Först sker en bedömning, sedan inskrivning. Efter det så sker det en del beteendeobservationer, utredningsinsatser, resultat, återgivning och utslussning. Om du besöker deras sida så finns det mer information om alla dessa olika delar och hur det går till att få komma till dem och få den rätta hjälpen.

Behandla psykisk ohälsa på ett behandlingshem

Om du känner själv att du behöver behandling eller har en dotter du känner har behov av ett behandlingshem mot psykisk ohälsa, kontakta då Curmitisgruppen. De har hvb hem för tjejer mellan 13 och 17 år. De erbjuder också professionella vårdtjänster samt har en hel vårdkedja med utredning, diagnos, rätt behandling och utslussning. Det jobbar flera legitimerade läkare och psykologer hos dem. De erbjuder flera olika saker utöver behandlingshem. De har även familjehem samt att de har olika vårdtjänster, så väl som en konsulentstödd familjehemsorganisation. Att få den vård man behöver är viktigt, särskilt om man drabbats av psykisk ohälsa. Om du känner att det verkar vara rätt med detta behandlingshem, så kan du läsa mer om dem på deras sida. Du kan även kontakta dem så kan de berätta mer.

Vård & Hälsa

Surgical Drapes for clinics

The use of surgical drapes is one of great importance, helping prevent contact with surfaces that should be avoided and to maintain a certain level of sterilization within certain environments such as the surgical room. Without it, the risks involved increases greatly as bacteria and viruses become a threat to the open wound or surgical opening made during an operation. It's very common to see surgical drapes within hospitals and clinics, a necessity for them to ensure that patients won't be at a greater risk than they already are by reducing chances of transmission of pathogens between patients and surgical staff.  The surgical drapes are either one time use or multiple with both sharing similar characteristics such as being resistant to liquids to disallow any penetrating it. Materials used depends on if it's one time use or not, with the multiple use ones usually made from tightly woven textiles or knitted cotton.

Importance of quality

With the sensitive operations they are often used in, the need for surgical drapes to be of high quality regardless of whether they're one time use or not is important as it can otherwise have very serious and outright life threatening consequences for the patient. Not only from the potential threat from pathogens but liquids, mainly blood, getting in the way and making the surgery more difficult for the surgeon in question. Clinicals will always have drapes in stock and often order from manufacturers they can trust to make the high quality products that they need.​​

Psykolog & Samtal

Vårda det yttre på gymmet och det inre med en psykolog i Stockholm

Fler och fler invånare i Stockholm lägger mer och mer tid och pengar på sitt yttre. Men nu börjar det bli hög tid att se hur man mår även själsligt. Genom att gå hos en psykolog i Stockholm​ får du en chans att verkligen se hur du mår och vad du kan göra för att må ännu bättre.

Man behöver inte vänta med att gå till psykolog förrän man är riktigt deprimerad och mår märkbart dåligt, ett samtal kan fungera i förebyggande syfte. Precis som det är enklare att jobba fram muskler på gymmet om du inte vänta med att gå dit förrän du blivit överviktigt. Är det enklare att gå till terapisamtal när du inte nått en depression.

Hur fungerar det när man bokat tid hos en psykolog i Stockholm?

Första gången du går till ett avtalat möte kommer det handla om att lägga grunden för dina förutsättningar. Var i ditt liv befinner du dig, vad bör samtalen fokusera på och hur ofta är det rimligt att de sker. Eftersom det handlar om att två personer skall ha förtroende förvarandra i ett tätt samarbete är det viktigt att personkemin stämmer. Känns det inte bra behöver du inte tveka utan kan få hjälp med att boka en tid hos en annan psykolog.

Har du bokad tid hos en psykolog i Stockholm är det viktigt att du avsätter extra tid för detta tillfälle, kom inte till mötet stressad och rusa inte iväg till ett annat möte direkt efter. De kan hända att du behöver landa mentalt efter ett samtal innan du kan fortsätta med dina vardagliga sysslor. Se till att ta den tid du behöver, det är individuellt och bara du själv som kan avgöra.​

Vård & Hälsa

Hjälp vid hälsporre av en kiropraktor i Göteborg

Det viktigaste att tänka på när man har drabbats av hälsporre är att man så snabbt som möjligt söker upp en bra kiropraktor i Göteborg som kan hjälp en att bota besvären som man lider av. Det är bra att leta upp en kiropraktik i Göteborg där man kan få hjälp så snart som möjligt eftersom det enbart blir värre om man väntar för länge. Självklart finns det vissa saker som man kan tänka på sjä​lv när det kommer till att förebygga uppkomst av hälsporre eller om man känner att fötterna enbart börjar göra lite ont.

Det är att lägga i bra stötdämpande sulor i skorna eller köpa ett par som är speciellt utformade efter dina fötter och om du vill ha hjälp att hitta sulor som är anpassade till dina fötter så kan du få hjälp av en kiropraktor i Göteborg. Något som man bör undvika är skor med platta sulor eller utan uppbyggnad då detta är skadligt både för dina fötter men också för hela din rygg samt kroppshållning som har sin grund i din kontakt med marken. Se därför till att förebygga hälsporre och dålig hållning genom att ha bra skor om du går och står mycket i arbetet eller under dagens gång.

Bota hälsporren!

Har man nu redan fått hälsporre och lider av de smärtor som denna inflammation kan orsaka så hjälper det inte enbart med att byta skor. Därför är det viktigt att ni söker upp en kiropraktik som kommer lindra era smärtor. Där kommer ni att få träffa en kiropraktor som ser över era besvär och utgår därifrån vilken behandlingsmetod som är bäst för just er.

De vanligaste alternativen idag är personligt utformade skoinlägg, stretchning, stötvågsbehandling samt byte av skor då detta är själva grunden till hur foten mår. Så ta hand om dig själv och dina fötter och se till att bota din hälsporre hos en professionell kiropraktor i Göteborg.Vård & Hälsa

Personlig assistent i Värnamo arbetar efter brukarnas behov

Kooperativet Olja arbetar aktivt för att du ska kunna hitta en personlig assistent i Värnamo som ska kunna arbeta efter brukarnas behov. Det är ett område som är otroligt viktigt för att alla människor ska ha möjlighet att kunna leva ett värdigt liv. Eftersom det finns lika många personligheter som personer i vårt land är det också väldigt individuellt vad man ser att man vill ha hos sin egen personlig assistent. Därför är det mycket viktigt att man ser till människan när man arbetar med personlig assistans och verkligen ser till så att alla parter trivs i vardagen för att det ska bli fungerande i längden.

Kooperativet Olja arbetar med såväl personliga assistenter som behöver komma ut i arbetslivet samt de personer som behöver ha en personlig assistent i vardagen eller kanske vid enstaka tillfällen. Så behöver du assistans i Värnamo så är det Kooperativet Olja som du kan kontakta för att få svar på eventuella frågor och få hjälp med vad du än behöver i hela processen som det innebär när man har en personlig assistent för någon i familjen.

Din egna personliga assistent.

Är det så att man redan har någon vän, anhörig eller familjemedlem som ska vara den personliga assistenten i vardagen kan ni även få hjälp med att genomföra denna process. Kooperativet Olja kan svara på frågor som man ofta har när man ska göra det på papper och det kan kännas som en trygghet att kunna vända sig till några som har erfarenhet och kunskap om personlig assistans då det kan bli många frågetecken under vägen som man behöver ha svar på. Det är också en gemenskap som bildas och man blir en del av en stor grupp som tillsammans kan ge stöd och råd till varandra.​

Vård & Hälsa

Köp hålfotsinlägg till bästa pris

Ett bra steg och en komfortabel sko är inte bara för att det ska vara behagligt för dig att gå, det har dessutom flera fördelar när det kommer till din hälsa överlag. Eftersom att själva steget är det som avgör vilken belastning ben, höfter och rygg för är det avgörande för att du inte ska stöta på problem på såväl kort som lång sikt. Därför är hålfotsinlägg något som man absolut bör investera i både förebyggande syfte och när man redan har fått krämpor i besvär med fötter eller belastning vid felaktigt steg. Så köp hålfotsinlägg som är anpassade efter just er för att ni ska kunna må bra länge och inte behöva ha ont eller besväras av spänningar eller smärtor i fötter, ben, höfter och rygg. Många erbjuder idag innersulor och hålfotsinlägg som är massproducerade, och man kanske tänker att det är bättre än inget men så är faktiskt inte fallet eftersom att dessa inte är anpassade efter ert unika steg och kan därför göra mer skada än nytta. Därför rekommenderar vi absolut att vända sig till en expert som kan ta fram det bästa hålfotsinlägget som är optimalt för just era fötter och den belastning som ni dagligen utsätts för. 

Välj Stegkliniken för dina fötter

Det finns inget snabbfix för att få ett riktigt bra stöd för din fot, detta är man väl medveten om hos Stegkliniken och därför erbjuder de inte bara anpassade inlägg till dina skor utan har även mycket konkurrenskraftiga priser för att ni aldrig ska behöva kompromissa med kvalitet jämfört med pris. Genom att vända er till Stegkliniken för att utforma och beställa ert hålfotsinlägg investerar ni i er fysiska hälsa på ett optimalt sätt och ni kan alltid känna er trygga med att en expert kommer tillverka er beställning helt optimal för just er hålfot och de behov som ni har för att alltid ha ett par perfekta skoinlägg för ert unika steg.

Hälsokost & Naturläkemedel

Nyttiga bakterier med Kefir

Ja, vad är Kefir? Det tänker många och flera av oss känner igen det från kyldisken och förknippar därför starkt med yoggi och frukostar, men det är långt ifrån en vanlig yoghurt då den tillför så otroligt mycket nyttiga bakterier till din mage, tarm och kropp och därför är det ett otroligt bra val till hela familjen för att få i sig så mycket D-vitamin och nyttig bakteriekultur dagligen. Detta är ett lätt och gott sätt att alltid ha en stabil och lugn mage, något som är otroligt viktigt för att man ska kunna leva ett härligt liv utan en krånglig tarm och mage. Kefir är dock inte ett produktnamn som man kan tro utan det är just bakteriekulturen som kallas för kefir, det finns nämligen vattenkefir och möjlkkefir som man sedan kan göra i princip vad man vill med, just mjölkkefiren är det vi oftast äter med müsli eller flingor men det är också helt fantastiskt att tillsätta i smoothien, i bakverk, som grund till en riktigt god hemmagjord glass och mycket mer. Även vattenkefiren har många användningsområden, den kan exempelvis vara en grund till en surdeg eller bara vara en fantastiskt god dryck med oändliga variationsmöjligheter då man kan jäsa den kolsyrad, man kan tillsätta olika typer av kryddningar eller kanske tillsätta i sommardrinken för extra umami och nyttigheter samtidigt som man njuter. 

Maximera maghälsan med Kefir

Att få i sina barn vitaminer, mineraler och nyttig bakteriekultur känns för många som projekt omöjligt då man ofta kan stirra sig blind på gröna grönsaker, tråkiga sallader och annat som barn inte alltid är direkt glada i under småbarnsåren. Då är det perfekt att exempelvis göra en "Hulken-smoothie" men vatten- eller mjölkkefir, lite ärtor, banan, lite färsk babyspenat, citron och kanske någon frukt så som päron. Där har man en fantastisk källa till nyttigheter för såväl stora som små. Så smyg in kefiren i allt ni äter så kommer garanterat hela familjen att märka en positiv effekt.

Hälsokost & Naturläkemedel

Triphala pulver medicin från växtriket

Triphala pulver är från grunden framställt av växter, det är ett mycket beprövat och berömt växtbaserad kombination i ayurvedisk medicins tradition. Triphala som pulver är väldigt enkelt att förvara, transportera om man vill ta med det när man är ute och reser och det är också enkelt att dosera. Detta naturbaserade läkemedel är en sammanslagning utav tre olika frukter, vilka är Haritaki, Amalaki och Bibhitaki.

Dessa tre frukter är mycket effektiva och därmed också populära i läkemedel som vill främja livslängden som de personer som äter medlet under en regelbunden basis. För att få den effekt som man vill ha och som man eftersträvar är det viktigt med en kontinuitet och att man har tålamod. Det tar tid för kroppen att ta till sig av medlet och att göra detta i en så pass hög grad att man kan känna av det. Det är viktigt att följa instruktionerna och äta Triphala pulver på det sätt och i den volym som anges.

Effekten av Triphala pulvret

Pulvret har, förutom en föryngrande egenskap, en mycket lätt laxerande effekt. Denna egenskap gör att man får möjligheten att främja sitt matsmältningssystem och på så sätt kan rensa kroppen. Äter man pulvret under en längre tid kommer Triphala pulver att kunna rensa kroppen från gifter från hela kroppens olika vävnader. Genom att inta något som kommer ifrån naturen slipper man oroa sig för att stoppa kroppen full med kemiska preparat.

Medel som är skapta från produkter i naturen är på ett självklart sätt enklare för kroppen att bryta ner. Man ska heller inte glöm att detta är medicin som ätits under en lång tradition och därmed blivit prövad under många år, vilket också gör att man haft en lång tid att lära sig hur man bäst framställer det och bäst äter det.