Hälsokost & Naturläkemedel

Kan vara idé använda kosttillskott för hjärta

Att använda kosttillskott för hjärta kan vara bra för att stärka det och stärka kärlsystemen. Med kosttillskott hjärta får du i dig de näringsämnen du behöver ha. Bland annat sådana som kan vara avgörande för hjärtats hälsa samt för att upprätthålla normala nivåer av:

  • Kolesterol
  • Blodtryck
  • Inflammation i kroppen

Idag finns det olika typer av kosttillskott som är bra för ditt hjärta. Bland annat är det bra att få i dig omega-3 fettsyror. Dessa finns att hitta i fiskolja bland annat. De kan minska inflammationer i kroppen samt att de även kan sänka höga triglyceridnivåer och förbättra hjärtfunktionen.

Hjärtat kan behöva ha kostillkott

När det gäller kosttillskott för hjärta så kan det även vara bra för dig att få i dig olika antioxidanter, som inkluderar vitamin C, vitamin E, betakaroten och selen. Eftersom att dessa kan bekämpa fria radikaler i kroppen, så leder de till att de kan minska inflammation och förhindra skador på blodkärlen.

Folsyra och vitamin B12 är även de bra tillskott för hjärtat. Särskilt om man lider av höga homocysteinnivåer.

Även magnesium är bra att ta tillskott av, då det hjälper till att sänka blodtrycket samt att det även hjälper till att förbättra hjärtfunktionen.

Hitta rätt kosttillskott

Hos Jakobs Apotek kan du hitta bra kosttillskott för hjärta och kärl. Den viktigaste muskeln i vår kropp är just hjärtat så det gäller att ta hand om det på ett bra sätt. Det är ju den som ser till att pumpa runt syret och blodet genom kroppsorganen för livsnödvändig cirkulation. Tänk på att även se till att ha en bra kost för övrigt.