Hälsokost & Naturläkemedel

Hårtransplantation – ett sätt att återfå ditt forna hårsvall

Har du börjat tappa hår? Då kan det vara idé att fundera på om hårtransplantation kan vara något för dig. Du kan göra en bra hårtransplantation hos Akacia Medical. De använder sig av den så kallade FUE-metoden. Det står för Follicular Unit Extraction. Det hela handlar om att ta hårsäcksgrupper från ditt eget huvud, där du har rikligt med dem för att sedan transplantera dem där du är kal. Idag är det många som drabbas av håravfall eller att det blir mindre hår på vissa delar. Bland anledningar till detta finns:

  • Ärftlighet
  • Sjukdom
  • Hormoner

Oavsett varför du har drabbats av kala fläckar eller håravfall, så är det sällan så kul att uppleva. Om du vill få tillbaka ditt forna hårsvall, så kan det vara idé att genomföra en transplantation av hår.

Kan du göra en transplantation av hår?

När det gäller hårtransplantation, så är det inte alla som är lämpliga kandidater för detta. Det gäller att du har en del hår kvar, så att det går att ta av det för att flytta till de kala fläckarna Här kan du läsa fakta om hår. FUE-metoden går nämligen ut på att man tar ditt eget hår för att transplantera på de områden som saknar hår. Denna metod ger dig ett naturtroget resultat och den ger dig inga ärr.

För att kolla om du är en lämplig kandidat för denna metod, så kan det vara bra att boka in tid för en första konsultation. Det kan göras på plats, men även via telefon, videosamtal eller mail. Har du hår baktill på ditt huvud, eller sidorna, så brukar det betyda att du kan göra denna typ av transplantation av hår.